Om oss

Vår historia

Installationsbolaget har funnits i över 20 år. Vi började som ett företag inriktat mot rörinstallationer, men har vuxit till att inkludera sprinklerinstallationer och service. Våra kontor är belägna i Göteborg, Solna och Malmö.

Installationsbolaget startades under våren 2000 av Sören Adolfsson. Företaget växte snabbt – uppdragen blev både större och mer komplexa. År 2004 expanderade verksamheten med ett nytt affärsområde och Installationsbolaget Sprinkler startades med en verksamhet inriktad mot sprinklerinstallationer.

Bolaget spred sig även geografiskt i och med byggnationen av Friends Arena i Solna. Vid årsskiftet 2015 etablerades en verksamhet i Stockholmsområdet under namnet Installationsbolaget Solna.

Från att ha börjat med VS inkluderar verksamheten idag både sprinkler och service som tillsammans sysselsätter runt 100 personer. Vi tror på samarbeten och de positiva värden och synergier de skapar. Därför valde vi att år 2020 gå med i installationsgruppen Currentum, som har verksamhet över hela Sverige. Currentum täcker områden som el, VS, fastighetsautomation, rör, sprinkler, service och säkerhetsanläggningar.

Kontakta oss

Mer om installationsbolaget

Dotterbolag

Arbetsmiljö

Klimat och miljö

Vår kvalitetspolicy